Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Amsterdam ArenA start e-bike proef

E-bikes voor de ArenADe Amsterdam ArenA start maandag 18 mei met een e-bike stimuleringsproject. Onze elektrische fietsen zijn er klaar voor. Het project is onderdeel van “Breikers“, een initiatief van werkgevers om effectief reisgedrag te stimuleren in regio Amsterdam.

De Boom en het Meer levert de e-bikes en zorgt o.a. voor het online uitleen- en registratiesysteem. 

Het stimuleringen van fietsgebruik past goed in de visie van ArenA CEO Henk Markerink. In een Beter Benutten weblog zegt hij het jammer te vinden dat mensen reistijd verliezen in de spits, maar daarin als ondernemer wel kansen te zien.

Markerink: “Door de ‘vastgeroeste’ reispatronen van medewerkers te doorbreken, is het mogelijk om vertragingsvrij reizen te realiseren. Een werkgever kan medewerkers immers vaak beter faciliteren om minder, anders of slimmer te reizen.” Door openbaar vervoer of het gebruik van de (e)fiets te stimuleren, kun je hier als werkgever aan bijdragen, aldus Markerink.

 

Dubbele winst met de e-bike

Markerink ziet veel potentie in de fiets als oplossing voor bereikbaarheidsproblemen in regio Amsterdam: “Met name de e-bike wint aan populariteit; het is voor de korte afstanden niet alleen efficiënter, maar ook gezonder dan met de auto of de bus.”

Dubbele winst dus. De werknemers van de ArenA kunnen vanaf maandag zelf ervaren hoe fijn onze e-bikes rijden. Het volledige weblog “Vertragingsvrij in 2020″ van Henk Markerink kun je lezen op het Beter Benutten platform.