Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Twee weken gratis een e-bike op bedrijventerrein De Wetering

Rij2op5 de WeteringWerk jij op bedrijventerrein De Wetering in Utrecht? Dan mag je twee weken gratis een e-bike proberen. Je ervaart hoe het is om op een e-bike naar je werk te fietsen. Vanaf 24 oktober kun je fietsen lenen vanaf het uitgiftepunt restaurant Zuiver.

Deze e-bike proef is een project van rij2op5: twee dagen per week (of vaker) met de fiets in plaats van de auto maakt een wereld van verschil. Eerder dit jaar was er ook al een rij2op5 proef op De Wetering. Voor beide projecten levert De Boom en het Meer het reserveringssysteem en de support.

 

Fiets & Deel De Wetering

Bedrijventerrein de Wetering wil met het project Fiets & Deel De Wetering het autogebruik – vooral in de spits – op het bedrijventerrein verminderen. Naast de e-bike stimuleert De Wetering het gebruik van openbaar vervoer en carpoolstroken. Ook lobbyen voor betere fietsinfrastructuur bij de gemeente is onderdeel van de aanpak. Hoewel De Wetering een treinstation nabij heeft (Leidsche Rijn), zijn de afstanden naar de werklocaties toch vrij groot. Bovendien liggen er veel barrières – snelwegen en kanalen – tussen De Wetering en omliggende woongebieden. De e-bike biedt een unieke kans om hier een oplossing voor te vinden.

 

Trakteer jezelf op een goed gevoel

Rij2op5 wil de voordelen van fietsen benadrukken en de drempel om te gaan fietsen verlagen door je kennis te laten maken met de e-bike. Dan bepaal je als automobilist zelf op welke dagen en in welke week je de fiets of de auto pakt.

Info via rij2op5

Foto: Rij2op5