Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Wethouder Lot van Hooijdonk opent deel e-bikesysteem op De Wetering

Wethouder Lot van Hooijdonk opent Nu-Connect op De Wetering

Wethouder Lot van Hooijdonk opent Nu-Connect op De Wetering

Wethouder van verkeer Lot van Hooijdonk heeft op donderdag 11 mei het Nu-Connect deel e-bikesysteem op bedrijventerrein de Wetering geopend. Het project Nu-Connect heeft op De Wetering een looptijd van drie jaar. 

Van Hooijdonk: “Fantastisch dat de bedrijven op De Wetering het initiatief hebben genomen. Ik wil jullie feliciteren met dit mooie project en de gobikes!”

Met uitleenstations op station Maarssen en station Leidsche Rijn zorgt Nu-Connect voor een goede aansluiting van De Wetering op het OV. Bovendien ligt een groot deel van Utrecht binnen fietsafstand. De wethouder ziet potentie: “Zeventig procent van de automobilisten in Utrecht woont op een afstand tot 15 km van hun werk, een ideale afstand om een e-bike of deel e-bike te nemen.”

 

Deel e-bikes als last-mile oplossing in Utrecht

Wethouder Van Hooijdonk probeert een gobike.

Wethouder Van Hooijdonk probeert een gobike.

Ronald Crombag (De Boom en het Meer) ziet het als een mooie stap op weg naar een groter deelfietssysteem in Utrecht: “De deel e-bikes van Nu-Connect zijn een perfecte ‘last mile’ vervoersoplossing. Een volwaardig netwerk van deel e-bikes maakt Utrecht beter bereikbaar.” Wethouder Van Hooijdonk biedt graag de ondersteuning die nodig is voor het plaatsen van nieuwe uitleenstation in Utrecht. “Hopelijk volgen er meer Gobikes in Utrecht”, voegt ze daar aan toe.

Naast de nieuwe uitleenstations op De Wetering zit Nu-Connect Utrecht al sinds 2015 op het naastgelegen bedrijventerrein Utrecht Lage Weide en sinds vorig jaar op NS station Maarssen. Voor werknemers en bezoekers van beide bedrijventerreinen zijn ritten op de elektrische gobikes gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van Nu-Connect