Bel me terug! Bel me terug!

Zelf beginnen aan een beter milieu

De Boom en het Meer heeft een milieubewust alternatief voor de auto. Voor de korte afstanden is de gewone fiets een uitstekend duurzaam vervoermiddel. De e-bike is een perfect groen alternatief voor de auto voor afstanden tot circa 15 km.

Milieubewustheid is lifestyle. We scheiden afval, er wordt meer  gerecycled, we gaan bewuster om met energieconsumptie. Maar we kopen ook meer groene producten en tweedehandsspullen. Hip en groen gaan hand in hand.

Maar toch blijkt dat voor meer dan 50% van alle ritjes met de auto korte ritjes zijn.  We zijn gemaksmensen. En dit terwijl die korte afstanden heel goed met de fiets afgelegd  kunnen worden.

Meer fietsen betekent minder uitstoot van broeikasgassen. De lucht in de stad wordt namelijk schoner als meer mensen fietsen en er minder kilometers in de stad worden afgelegd door vervoer met een verbrandingsmotor. Dus, door meer te fietsen draag je bij aan duurzame ontwikkeling in Nederland en een gezonde omgeving voor de mensen om je heen.

Een elektrische fiets maakt fietsen aantrekkelijker. Uit ons onderzoek blijkt dat gebruikers van de elektrische fiets veel  sneller geneigd zijn de fiets te pakken dan de auto. Zo spaar je het milieu en gaan je benzinekosten flink omlaag. Want juist op korte ritjes is je auto op zijn duurst.