Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

E-bikes op de zaak voor Gemeente Alphen a/d Rijn

Mobiliteitsmakelaar Tobias van den Briel (3PM)Begin mei is Gemeente Alphen aan de Rijn begonnen met het project E-bikes op de zaak. Onze partner 3PM coördineert het project en biedt onder andere ondersteuning in de vorm van mobiliteitsadviezen en een actieplan fiets op maat.

De Boom en het Meer levert voor dit project het uitleen- en registratiesysteem Going Easy, vier e-bikes en biedt een helpdesk aan, om de Gemeente Alphen aan de Rijn volledig te ontzorgen.

 

E-bikes proberen en adviezen op maat

Het project E-bikes op de zaak loopt naast Alphen a/d Rijn ook in Leiden en Haaglanden. Bedrijven in deze regio kunnen gratis een of meerdere e-bikes op de zaak krijgen zodat werknemers deze kunnen uitproberen. Ook bedrijvenverenigingen of verzamelpanden kunnen aan deze actie deelnemen. Naast een e-bikeproef zijn mobiliteitsadviezen een belangrijk  onderdeel van deze projecten.

Tobias van den Briel van 3PM doet dit werk als mobiliteitsmakelaar. Hij gaat met werkgevers het gesprek aan over mobiliteit: Hoe dragen nieuwe vormen van mobiliteit en andere mobiliteitsmaatregelen bij aan de eigen doelstelling van hun organisaties? Samen met de bedrijven zoekt Tobias dan naar oplossingen.

De start van het project in Alphen was op 2 mei. Werknemers hebben vooralsnog veel interesse in het project. De komende twee maanden zijn alle vier de elektrische fietsen permanent in gebruik. Gelukkig zal het project 6 maanden lopen, dus wie de e-bikes is misgelopen de komende maanden krijgt nog alle gelegenheid.

 Meer informatie over 3PM