Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Eerste uitleenstation voor elektrische deelfietsen in Maarssen

Opening eerste deelfietsstation in Maarssen

Wethouder Linda van Dort (r) en Ronald Crombag van De Boom en het Meer (l) openen het eerste uitleenstation voor deelfietsen in Maarssen.

Wethouder Linda van Dort heeft maandag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid, het eerste uitleenstation voor elektrische deelfietsen in Maarssen geopend. Het oplaadstation is geplaatst op de Westkanaaldijk, bij de ingang van station Maarssen.

De deelfietsen – elektrisch ondersteunde Gobikes – kunnen tegen betaling worden gebruikt en op meerdere locaties weer worden ingeleverd.

Het systeem borduurt voort op de vroegere ‘witte fietsen’, deelfietsen die gratis of tegen geringe kosten gebruikt kon worden. De Gobike is niet alleen elektrisch, maar heeft ook een tablet op het stuur, met daarop onder meer GPS, kaartinformatie en een routeplanner.

 

Uitbreiding Nu-Connect systeem op Lage Weide

Vorig jaar is op Lage Weide in Utrecht een proef met Gobike deel-e-bikes gestart. Op initiatief van lokale bedrijven staan er vijftien elektrische deelfietsen op het industrieterrein. De fietsen zijn voornamelijk bedoeld voor eigen werknemers. Omdat veel van hen met de trein reizen, is de wens geuit om de fiets ook te kunnen stallen bij station Maarssen.

De elektrische deelfiets is geschikt voor dienstreizen, woon-werkverkeer en voor toerisme. Een groot voordeel is dat de fiets op een groot aantal locaties kan worden ingeleverd. Gemeente Rotterdam heeft besloten het deelfietssysteem in gebruik te nemen en meerdere locaties in het land zullen volgen, ook in de provincie Utrecht. De eerste Gobikes in Maarssenbroek zijn vooralsnog alleen te gebruiken door medewerkers van bedrijven, die bij dit systeem zijn aangesloten.