Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Staatssecretaris Dijksma maakt kennis met Gobike Rotterdam


Sharon Dijksma in RotterdamStaatssecretaris Sharon Dijksma heeft op maandag 4 april in Rotterdam kennisgemaakt met het Gobike systeem. Op uitnodiging van de stad Rotterdam bezocht zij een aantal duurzame initiatieven en sprak zij met bewoners over gezonde lucht.

Op het Schouwburgplein kreeg zij samen met wethouder Langenberg en burgemeester Aboutaleb uitleg over het Gobike deel e-bike systeem. Dijksma vond Gobike een interessante oplossing in de ketenmobiliteit in Rotterdam.

 

Gobike deel e-bikes en ketenmobiliteit

Namens De Boom en het Meer gaf directeur Ronald Crombag een presentatie over duurzame vervoersoplossingen. Hij benadrukte het belang van deel e-bikes in de ketenmobiliteit in Rotterdam, met name in het OV voor- en natransport.

Staatssecretaris Dijksma was op werkbezoek om te zien wat Rotterdammers doen om lucht in de stad gezonder te krijgen en te zien welke vervoersoplossingen daarbij een rol kunnen spelen. Zij kreeg diverse oplossingen te zien binnen het thema slimme, gezonde steden.

Deze zomer zal Gobike beginnen in Rotterdam op kleine schaal. In 2017 volgt een grotere uitrol tot zo’n 450 fietsen op 20 locaties. In de jaren daarna verwacht Gobike uit te groeien tot een systeem met 2000 deel e-bikes op 150 locaties.