Bel me terug! Bel me terug!

E-bike Probeeractie

De (e-bike) probeeractie is een laagdrempelige manier om werknemer en inwoners gedurende 1-2 weken een e-bike, speed pedelec, deelscooter of e-bakfiets te laten proberen. De probeeractie kan zowel in-house bij een bedrijf plaatsvinden als in een regio via lokale uitgiftepunten. Deze fietsinterventie is de perfecte manier om mensen kennis te laten maken met duurzame elektrische voertuigen en is tevens in te zetten als alternatief voor langdurige wegafsluitingen en omleidingen. Om de structurele overstap te borgen, kan de probeeractie aangevuld worden met een fietsplan of fietsstimuleringsapp.

 

Voor wie?

Werkgevers, bedrijventerreinen en gemeenten. Probeeracties zijn te realiseren in vele verschillende vormen. Van een structurele actie tot kleinere werkgeverpools van 3 of 6 maanden. De Probeeractie laat mensen ervaren en is daarmee een belangrijke bouwsteen voor het realiseren van duurzame gedragsverandering in mobiliteit.

 

Klantervaring

TNO wilde haar medewerkers duurzaam verleiden en ze stimuleren vaker de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. Het mobiliteitsbeleid werd aangepast, een hogere kilometervergoeding voor fietskilometers werd gerealiseerd én ze kozen voor een e-bike probeeractie. Grote vestigingen kregen een eigen e-bikepool en collega’s van kleinere kantoren konden zich online inschrijven en gebruikmaken van de breng- en haalservice. Dankzij de e-bike probeeractie hebben TNO medewerkers uit het hele land de e-bike kunnen proberen en zijn een aantal van hen overgegaan tot de aanschaf of lease van een e-bike.