Bel me terug! Bel me terug!

Fiets je baan tegemoet

Fiets je baan tegemoet helpt langdurig werklozen aan een baan en geef ze toegang tot mobiliteit. Met werkconsulenten verhogen we arbeidsparticipatie en gaan we de strijd aan tegen vervoersarmoede. Want wat als vervoer naar werk een probleem is terwijl je in de bijstand zit en graag wil werken? Fiets je baan tegemoet geeft werkzoekenden de beschikking over een e-bike, waardoor ze op grotere afstand van hun woonplaats kunnen solliciteren. Heeft de deelnemer gedurende het traject een baan gevonden en behouden? Dan krijgen ze de mogelijkheid de e-bike over te nemen voor een symbolisch bedrag.

 

Voor wie?

Gemeenten & Maatschappelijke organisaties. Fiets je baan tegemoet is bewezen succesvol en een laagdrempelige, kostenefficiƫnte manier om vervoersarmoede tegen te gaan. Het wegnemen van vervoersarmoede zorgt er niet alleen voor dat deelnemers uit uitkeringssituaties komen, ook hun gevoel van eigenwaarde stijgt. Daarnaast hebben tevens werkgevers op minder goed bereikbare locaties, die moeite hebben met het vinden van voldoende personeel, baat bij dit concept.

 

Klantervaring

De eerste pilot van dit project was meteen een succes, zowel op financieel als maatschappelijk vlak. Van de 12 langdurig werkzoekende deelnemers hebben er 6 tijdens het traject een baan gevonden. De e-bike heeft voor hen deuren geopend en nieuwe mogelijkheden gecreƫerd. De totale kosten van het programma werden in 3 maanden terugverdiend door de besparing op uitkeringen en begeleiding.