Bel me terug! Bel me terug!

Proeftuin Duurzame Mobiliteit

De Proeftuin helpt organisaties en bedrijventerreinen met het in kaart brengen van de wensen van medewerkers op gebied van duurzame mobiliteit. Deelnemers krijgen de kans verschillende voertuigen (denk aan een e-bike, elektrische scooter of deelauto) te proberen voor woon-werkverkeer of als last-mile oplossing. Met effectmetingen worden mobiliteitsvoorkeuren en wensen in kaart gebracht. Na afloop van het praktijkonderzoek ontwerpen we een blauwdruk die de basis vormt voor de mobiliteitsinvulling. Welke voertuigen zijn nodig en waar moeten ze geplaatst worden om zo veel mogelijk gebruik te realiseren?

 

Voor wie?

Werkgevers, park management en gemeenten. De Proeftuin geeft interessante inzichten voor iedereen die bezig is met bereikbaarheid, duurzaamheid en vergroening van bedrijventerreinen en kantoren. In plaats van het huidige mobiliteitsbeleid aanpassen en dan stimuleren wordt onderzocht wat echt werkt.

 

Klantervaring

IJmond Bereikbaar wilde weten hoe ze ervoor konden zorgen dat werknemers van de 7 bedrijventerreinen in de regio vaker gebruikmaken van het openbaar vervoer voor woon-werkverkeer. De bedrijventerreinen liggen niet op loopafstand van een station of bushalte, waardoor medewerkers vaker voor de auto kiezen. Naast een kwalitatief onderzoek van mogelijkheden in de regio is verschillende bedrijven een last-mile proef aangeboden. Door gebruik te maken van de Proeftuin wordt onderzocht wat echt werkt voordat het gehele mobiliteitsbeleid wordt aangepast en er achteraf pas onderzoek gedaan wordt naar de effecten.