Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

E-bike stimuleringsprogramma in Breda is een succes

Vorige maand startte in Breda eenDutch ID en VanMoof voor e-bike stimuleringsprogramma in Breda e-bike stimuleringsprogramma op initiatief van Ons Brabant Fietst. Werknemers van deelnemende bedrijven en organisaties kunnen e-bikes en speed-pedelecs proberen.

Ons Brabant Fietst koos voor De Boom en het Meer voor het uitvoeren van het hele programma. Daar hoort het leveren van de e-bikes en speed-pedelecs bij, volledige ondersteuning en support en de effectmeting via enquêtes. De elektrische fietsen blijken bijzonder populair te zijn. In een maand tijd hebben meer dan 100 mensen een fiets gereserveerd. Met een uitleentermijn van twee weken zijn dat behoorlijk wat fietskilometers.

 

Meer bedrijven gaan aansluiten

De deelnemende bedrijven zijn Avans Hogeschool, Revant, NHTV Breda University of Applied Sciences en de Gemeente Breda. Vanwege het succes gaan meer organisaties aansluiten.

Het platform onsbrabantfietst.nl is onderdeel van een samenwerking tussen Brabantse fietspartners. Via het platform werken Brabantse fietspartners samen aan een aantrekkelijke en bereikbare provincie voor zoveel mogelijk fietsers. Steeds meer mensen kiezen voor de fiets. Dit zet Brabant op de kaart als fietsprovincie. Het platform richt zich op recreatieve, sportieve én functionele fietsers, die hun fiets gebruiken voor woon-werkverkeer.

Het e-bike stimuleringsprogramma bij Ons Brabant Fietst loopt nog t/m juni.

Foto: Een VanMoof e-bike en een Dutch ID highspeed.