Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Ook Science Park Delft doet mee met Ga 3.0 e-bike proef

Elektrische fiets Ga 3.0 E-bike proefEen viertal grote werkgevers op het TU Delft campusterrein zijn eind oktober gestart met een Ga 3.0 e-bike proef. Bijna 10.000 werknemers kunnen meedoen. 

Het Technopolis Science Park is een toplocatie bij de TU Delft, de thuisbasis voor kennisintensieve bedrijven en onderzoeksinstituten. De proef is een initiatief van Bereikbaar Haalglanden en loopt nog tot half maart 2018.

Van auto naar e-bike

De beste manier om reizigers uit de auto te krijgen, is ze laten ervaren hoe fijn het is om slim te reizen. Daarom heeft Bereikbaar Haaglanden bij vier grote werkgevers in Delft e-bikes neergezet om uit te proberen. De e-bikes, verzekeringen, het reserveringssysteem, hulp bij pech onderweg… voor alles is gezorgd. Bedrijven hoeven de e-bike proef alleen te promoten onder werknemers. Een perfecte oplossing voor mensen die op (e)fietsafstand van het Technopolis Science Park wonen.

Fietsstad Delft

Bij de TU Delft zelf is de fiets in ieder geval erg populair, zoals Serena van der Klugt van de TU Delft vertelt aan Bereikbaar Haaglanden: “Medewerkers en studenten van de TU maken uitzonderlijk veel gebruik van de fiets. Meer dan de helft van de TU’ers komt fietsend naar de faculteit.”

De vele fietsers zorgen zelfs voor heuse fietsfiles. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan uitbreiding van het fietsnetwerk, zodat ook nieuwe fietsers comfortabel naar hun werk kunnen fietsen, aldus Van der Klugt.

Slimme oplossingen om files te verminderen

Logo Bereikbaar Haaglanden, initiatiefnemer van Ga 3.0De E-bike proef is een initiatief van Bereikbaar Haaglanden. De actie wordt gefaciliteerd door De Boom en het Meer en is onderdeel van het Ga 3.0 stimuleringsprogramma. Samen met allerlei partijen zoekt Bereikbaar Haaglanden naar slimme oplossingen om de files te verminderen. Er kan tegenwoordig zoveel om het anders te doen en niet in de file te staan. De elektrische fiets is hier een mooi voorbeeld van. Gezond en comfortabel naar je werk, en dat zonder in de file te staan.

In Ga 3.0 zitten nog veel meer duurzame acties. Kijk op Ga3punt0.nl voor een overzicht.