Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

De Boom en het Meer wint aanbesteding Goedopweg voor ikwileenebike.nl

Wethouder economie Willem-Jan Stegeman (links) en algemeen directeur SOMT University Willy Smeets (rechts).

Wethouder economie Willem-Jan Stegeman (l) en algemeen directeur SOMT University Willy Smeets (r).

De Boom en het Meer heeft samen met rij2op5 de aanbesteding gewonnen voor een e-bike stimuleringsprogramma in de Provincie Utrecht.

Donderdag 7 september openden wethouder Willem-Jan Stegeman en Willy Smeets, algemeen directeur van SOMT University, het initiatief ikwileenebike.nl met een e-bike roadshow in Amersfoort.

Gratis een week lang een e-bike proberen

Wethouder economie in Amersfoort, Willem-Jan Stegeman is blij met de e-bike stimulering: “Elektrisch rijden past in de toekomstvisie van Amersfoort. In 2030 willen we een CO2-neutrale stad zijn. Het verkeer verduurzamen is een belangrijk onderdeel van deze opgave.’’ Doel van ikwileenebike.nl is om werknemers die nu voornamelijk met de auto reizen kennis te laten maken met een e-bike. Om dit mogelijk te maken, kunnen mensen die in Utrecht, Amersfoort of Leusden werken dit najaar gratis een week lang een e-bike proberen. Ook medewerkers van bedrijven aangesloten bij het U15-netwerk kunnen meedoen.

Roadshows in Utrecht en Amersfoort

Naast de e-bikeproeven zijn er de komende maanden volop e-bike roadshows en probeerpools in Utrecht en Amersfoort. Om het gebruik van e-bikes verder te stimuleren, is een aanschafregeling onderdeel van het programma. Het e-bike assortiment voor dit project is zeer breed. Er kunnen gewone en sportievere e-bikes worden getest, maar ook elektrische bakfietsen en highspeed e-bikes (speed-pedelecs).

Meedoen?

Wil je als bedrijf ikwileenebike.nl onder de aandacht brengen van werknemers? Stuur dan een e-mail aan info@ikwileenebike.nl.

Zelf mee doen of meer weten over dit project? Kijk dan op:

Ikwileenebike.nl