Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

De Boom en het Meer denkt mee in SlimCity

SlimCity graphic, door Roodgras.nl

SlimCity graphic, door Roodgras.nl

Hoe kan technologie bijdragen aan participatie in gebiedsontwikkeling? Dat is de vraag waar verschillende partijen waaronder De Boom en het Meer over nadenken binnen SlimCity.

De gemeente Utrecht nam het initiatief om te verkennen hoe technologie kan bijdragen aan een betere stedelijke ontwikkeling. De Merwedekanaalzone is gekozen als eerste gebied. Het doel is om te komen tot een stedelijk digitaal platform. Hier zal allerlei gebiedsdata beschikbaar zijn. Zo kunnen bewoners hun ideeën vormgeven en verschillende toekomstscenario’s ervaren.

Alternatieven voor de auto zo aantrekkelijk mogelijk maken

Met SlimCity wil de gemeente Utrecht bijdragen aan een groene, gezonde en slimme stad. De Boom en het Meer heeft meegewerkt aan de demonstrator Fietsbereik: Hoe maken we alternatieven voor de auto zo aantrekkelijk mogelijk? Een eerste proof-of-concept is tot eind augustus 2018 te zien op de expositie in het Stadskantoor Utrecht (gratis toegankelijk).

Data en fietsmobiliteit

Eerder dit jaar was De Boom en het Meer aanwezig bij de kickoff “Data en fietsmobiliteit” van Slimcity: Hoe kan fietsdata bijdragen aan een betere stedelijke ontwikkeling? Wij denken mee over de vraag hoe fietsdata hierin een rol kan spelen, weer toegepast op de Merwedekanaalzone in Utrecht. Er wordt gewerkt aan een 3D-model met daarin o.a. alle mobiliteitswensen in het gebied.

Meer informatie op de website van SlimCity