Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

De Boom en het Meer: Geen adviesclub, maar een projectenclub

E-biker bij Lage WeideOoit van ver­voers­ar­moe­de gehoord? Waar­schijn­lijk niet, maar toch is dit voor veel werk­ne­mers een probleem. Geen geld voor een auto of OV, of de werkplek is niet met het OV en zeker niet met de fiets te bereiken. Wat doe je dan?

 

TEKST: Lisanne van Kesteren / Industrievereniging Lage Weide

De Boom en het Meer on­der­steunt mensen in deze situatie door hen aan een baan te helpen én een (twee­de­hands) e-bike. Als zij dan door hun proeftijd heen zijn betalen ze via de reis­kos­ten­ver­goe­ding de e-bike af. Het gaat hier om langdurig werklozen, maar dankzij dit bij­zon­de­re project heeft De Boom en het Meer 55% van de deel­ne­men­de personen aan een baan geholpen. Dat wil zeggen, na vijf maanden waren ze nog steeds aan het werk.

 

Een doe-or­ga­ni­sa­tie

“Wij zijn een echte doe-or­ga­ni­sa­tie”, vertelt Ronald Crombag, eigenaar en directeur van De Boom en het Meer. Ze geven dus geen advies, maar leiden diverse projecten om e-bikes en e-scoo­ters te sti­mu­le­ren als serieuze au­to­ver­van­ger voor grote afstanden. Hierin zijn ze landelijk markt­lei­der; actief in alle pro­vin­cies behalve Zeeland.

 

Transitie denken

Bereikbaarheid en vitaliteit zijn kernwoorden voor deze organisatie. Dus gezond, snel en duurzaam aankomen op je bestemming. Dat is waar De Boom en het Meer voor gaat. Met simpele dingen willen ze het traditionele denken doorbreken. Hiervoor moet je los durven laten. “Het transitie denken is daarin erg belangrijk”, aldus Crombag.

Lees verder bij Industrievereniging Lage Weide