Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Bedrijventerrein De Wetering gestart met e-bike project

Fiets en Deel De WeteringMaandag 5 oktober is bedrijventerrein De Wetering gestart met een Rij2op5 e-bike proef in samenwerking met De Boom en het Meer. Werknemers op dit Utrechtse bedrijventerrein kunnen de komende maanden een van onze e-bikes proberen. Doel is om meer mensen te verleiden om met de e-bike naar het werk te reizen. Zo kan het autogebruik op het bedrijventerrein met name in de spits verminderen.

De kickoff vond plaats tijdens de e-bike roadshow bij Multilease op De Wetering. Naast de Rij2op5 e-bikes kon je daar e-bikes in alle soorten en maten proberen. Van comfortabele e-omafietsen en handige e-vouwfietsen tot hele snelle speed-pedelecs van Stromer en Bluelabel, voor iedereen is er wel een passende elektrische fiets.

Het project Fiets & Deel De Wetering is onderdeel van een samenhangende mobiliteitsaanpak om het autogebruik – vooral in de spits – op het bedrijventerrein te verminderen. Naast de e-bike stimuleert De Wetering het gebruik van openbaar vervoer en carpoolstroken. Ook wil zij noodzakelijke verbeteringen van fietsinfrastructuur bij de gemeente aankaarten. Hoewel De Wetering een treinstation nabij heeft (Leidsche Rijn), zijn de afstanden naar de werklocaties toch vrij groot. Bovendien liggen er veel barrières – snelwegen, kanalen – tussen De Wetering en de omliggende woongebieden. De e-bike biedt een unieke kans om hier een oplossing voor te vinden.

De Wetering heeft de ambitie om aan te sluiten bij het Nu-Connect deel e-bikesysteem, zoals dat nu bij buurman Lage Weide in bedrijf is. Dat maakt “verkeer per fiets tussen bijvoorbeeld De Wetering en Lage Weide en tussen De Wetering en het centrum een stuk makkelijker” (bron). De start van dit Rij2op5 project is gezien de vele reserveringen in ieder geval veelbelovend.

Kickoff Rij2op5 op De Wetering

Kickoff van e-bike proef Rij2op5 op bedrijventerrein De Wetering