Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Elektrische fiets delen langs de Life Science as in De Bilt

deel e-bike gebruikersOndernemers langs de Life Science-as Bilthoven Uithof kunnen profiteren van de elektrische deelfietsen van Nu-Connect. Dat stelt Jolanda van Hulst, Biltse wethouder economie en verkeer in het Bilts Ondernemers Nieuws.

Van Hulst: “Nu-Connect gaat verder dan alleen een fiets aanbieden. [...] Met de deelfiets ben je veel flexibeler in je reismogelijkheden. De fiets kan op elk punt worden teruggebracht, ideaal voor zakelijke afspraken of woon-werkverkeer. Door op strategische punten de elektrische fietsen te gaan aanbieden, kunnen ondernemers hiervan profiteren.” Het gaat Van Hulst niet alleen om bereikbaarheid. Verduurzaming van mobiliteit in De Bilt is ook een belangrijk speerpunt.

Hoe de uitrol er precies gaat uitzien, staat nog niet vast. De wethouder wil zich in eerste instantie richten op locaties als het station en de bedrijven langs de Soestdijkseweg-Zuid. Aansluiting richting het Utrecht Science Park is daarbij van groot belang, aldus Van Hulst. De Bilt zal de uitrol samen met De Boom en het Meer gaan vormgeven.

De Nu-Connect deel e-bikes staan op dit moment op bedrijventerrein Utrecht Lage Weide. Ronald Crombach (De Boom en het Meer): “Belangrijk is dat alle e-bikes en uitleenstations een fijnmazig netwerk vormen. Het plan is vanuit Lage Weide uit te breiden naar Maarssen en de binnenstad van Utrecht en vandaar uit naar De Bilt en de oostkant van Utrecht.

Lees het hele artikel in het Bilts Ondernemers Nieuws via ISSUU of klik hieronder op het artikel.

Nu-Connect in het Bilts Ondernemers Nieuws