Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Marieke deed mee aan de e-bike probeeractie Ik Fiets

Marieke op haar Ik Fiets e-bike

Marieke op haar Ik Fiets e-bike

Honderden inwoners van de provincie Utrecht hebben meegedaan aan één van de fietsacties van Ik Fiets.  Marieke (35) uit Utrecht deed ook mee en reed een week lang op een e-bike van Snel Fietsen.  Ze woont in de wijk Overvecht en weet niet beter dan op de fiets te stappen: “Ik fiets al vanaf dat ik klein was, we deden alles op de fiets.”

 

Geen auto

Vanwege milieuoverwegingen had Marieke vroeger thuis geen auto, maar die heeft ze nooit gemist. Jaren later heeft ze nog steeds geen behoefte om er eentje aan te schaffen. “Ik fiets voor mijn gezondheid, het milieu, het buiten zijn, de flexibiliteit die ik heb en omdat ik het leuk vind.” Ze geeft aan dat de flexibiliteit de grootste rol speelt: met de fiets kun je zelf bepalen hoe laat je ergens heen gaat, welke route je neemt en wanneer je weer teruggaat. Daarnaast is het in de stad één van de snelste vervoersopties.

Marieke pakt bovendien de fiets naar haar werk in Nieuwegein. Als het even kan dan fietst ze ook naar haar afspraken toe. “Tenzij dit te ver is, dan pak ik de trein. Maar dan fiets ik wel naar het station.”

 

E-bike probeeractie

Marieke heeft meegedaan aan de e-bike probeeractie van Ik fiets. “Ik heb mijn e-bike geleend bij Snel Fietsen in Utrecht. Daar hadden ze hele fijne service. Ik kreeg een duidelijke uitleg en ze waren flexibel in de ophaaltijden.” Over de e-bike zelf is ze ook positief: “Ik vond het heerlijk om op een e-bike naar mijn werk te fietsen. Je fietst een stuk rustiger en het kost minder energie. Vooral bij wind tegen, wat ik toch regelmatig heb langs het kanaal. Hierdoor kwam ik minder puffend en bezweet op mijn werk aan.

Daarnaast moest ik die week naar Tull en ’t Waal, dit is zo’n 22 kilometer voor een enkele reis. Zonder e-bike is dat op werkdagen net te ver, maar nu ging het prima! Voor mijn werk zou een e-bike dus ideaal zijn. De belangrijkste reden dat ik voorlopig toch op mijn toerfiets blijf rijden is dat ik mijn conditie op peil wil houden.”

Lees het hele interview bij Ik Fiets!

-

Tekst: Ik Fiets