Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Probeeracties bij grote instellingen krijgen mensen op de e-bike

Fietsen naar je werk - DBEHMDe overheid ziet graag nog meer mensen op de (e)fiets naar het werk reizen. Het mobiliteitsbeleid van grote werkgevers speelt daarbij een belangrijke rol. De Volkskrant besteedt deze week daarom aandacht aan probeeracties, die mensen helpen om de auto in te ruilen voor de e-bike.

 

E-bike probeeracties

De Volkskrant schrijft deze week over het mobiliteitsbeleid van pensioenbeheerder MN, UMC Groningen en UMC Utrecht, instellingen waar wij succesvolle e-bike probeeracties hebben georganiseerd. MN gaat daarbij nog verder dan het aanbieden van een e-bikeproef. Zij bieden werknemers elke drie jaar een bijdrage van 250 euro en een renteloze lening voor de aanschaf van een (e)fiets. Bovendien is er elke donderdag een mobiele fietsenmaker aanwezig voor het nodige fietsonderhoud. Een belangrijke aanleiding voor MN om het fietsen zo te stimuleren, was een verhuizing, waarbij een gebrek aan parkeerruimte ontstond.

 

Op de e-bike naar UMC Utrecht

Ook UMC Utrecht is hard bezig om zoveel mogelijk werknemers op de fiets te krijgen. Iris Wagt, stafadviseur voor de Raad van Bestuur van het UMC, deed zelf mee aan een van onze e-bikeproeven en was meteen verkocht: “De actie bij het UMC Utrecht is de reden dat ik een e-bike heb.”

Iris nam altijd de auto naar haar werk, maar doet dat nu vrijwel elke dag met de e-bike. De 15 kilometers zijn prima te doen voor haar dankzij de ondersteuning. Het UMC ziekenhuis maakt het financieel ook nog eens aantrekkelijk om een e-bike aan te schaffen. “En doordat ik minder benzinekosten en parkeerkosten maak, heb ik de fiets er na acht maanden al bijna uit”, aldus Iris in De Volkskrant.

 

Meer winst met snelle fietsroutes

Met een elektrische fiets ben je in de meeste gevallen sneller op je werk dan met een gewone fiets. Voor afstanden boven de 7.5 kilometer kan een snelle fietsroute, liefst een fietssnelweg zonder verkeerslichten, ook veel schelen. Je hoeft minder vaak te stoppen en deze fietspaden zijn breed genoeg om langzamere fietsen in te halen. Handig als je bijvoorbeeld op een snelle speed-pedelec rijdt.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een e-bike probeeractie? Neem dan contact op met ons.

Lees het hele artikel, inclusief reactie van de Fietsersbond, in De Volkskrant.