Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Succesvolle Rij2op5 e-bike proef in Zeist

Rij2op5Ons project in Zeist samen met partner Rij2op5 en &Morgen is met veel succes afgerond. Gedurende een jaar konden werknemers twee weken lang een e-bike proberen en korting krijgen op de aanschaf van een e-bike. De Boom en het Meer leverde o.a. de e-bikes voor het project en het online uitleen/registratiesysteem. 

 

Meer fietsen na e-bike proef

Werknemers van MKB en detailhandel, aangevuld met zeven specifieke bedrijven, konden deelnemen. Er waren 94 deelnemers aan de e-bike proef; 100 mensen vroegen de aanschafpremie van €350 aan. De helft van de deelnemers wil ook na de e-bike proef blijven fietsen en is van plan daarvoor een e-bike aan te schaffen; een op de vijf heeft dat zelfs al gedaan. Deelnemers die van plan zijn meer te gaan fietsen naar hun werk denken dat 2 a 3 dagen per week te doen. Redenen om te fietsen zijn vooral gezondheid, tijdwinst en plezier in het fietsen.

De werknemers die gebruik hebben gemaakt van de aanschafpremie zijn flink meer gaan fietsen met hun nieuwe e-bike. Deelnemers die voorheen met de auto naar hun werk gingen, zorgden daarmee voor 204 spitsmijdingen en ruim 3200 km vermeden autokilometers per week. Dat is een hele berg bespaarde CO2: bij een gemiddelde uitstoot van 125 gram per km weegt die berg CO2 maar liefst 17.800 kg (op jaarbasis bij 40 werkuren per week).

 

Magazine Slim Reizen in Zeist

Zeist wil graag werkgevers stimuleren om hun medewerkers slimmer en duurzamer te laten reizen. Daarom maakte &Morgen een magazine met praktische tips, ervaringen en regionale initiatieven waar ze zich bij aan kunnen sluiten. Ook de gemeente zelf vertelt wat zij doet op het gebied van slim reizen. Het magazine is verspreid onder alle werkgevers in Zeist.

Meer informatie: Rij2op5 Zeist