Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

Staatssecretaris Van Veldhoven wil meer forenzen op de (e)fiets

Staatssecretaris Van Veldhoven start de e-bkeproef

Staatssecretaris Van Veldhoven start de e-bkeproef

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven wil sterk inzetten op een werkgeversaanpak om forenzen op de fiets te krijgen. In een brief aan de Tweede Kamer noemt zij e-bike probeeracties zoals wij ze organiseren, als succesvoorbeeld:

“Mijn verwachting is dat deze aanpak een substantiële bijdrage gaat geven aan de doelstelling om 200.000 extra forensen op de fiets te krijgen. De e-bike probeeractie is een mooi voorbeeld van maatregelen die werkgevers gebruiken.”

 

Van Veldhoven opent e-bikeproef bij haar ministerie

Zelf geeft ze het goede voorbeeld als werkgever. Samen met E-bike2work en rij2op5 organiseert De Boom en het Meer namelijk een e-bikeproef van twaalf maanden. Stientje van Veldhoven heeft het project een paar weken geleden officieel gestart door de eerste e-bike officieel te overhandigen aan een ambtenaar van haar departement. Tweehonderd ambtenaren van het Ministerie I&W krijgen allemaal twee weken een e-bike tot hun beschikking voor woon-werkverkeer, dienstreizen en privé-gebruik.

 

E-bikeproef populair

Op 22 oktober zijn de eerste deelnemers op de e-bike of speed-pedelec gestapt. De e-bikes in de e-bikeproef zijn bijzonder populair gebleken. In de weken na de officiële start zijn er meteen al 115 reserveringen binnen gekomen. Dat zijn een heleboel fiets- in plaats van autoritten voor het komende jaar. Een vliegende start voor deze mooie e-bike probeeractie dus.