Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

E-bike probeerpools Cleantech Regio goed gestart

Logo Vlot en Veilig FietsenVanaf 2 mei 2018 kunnen inwoners van de Cleantech regio (rond Apeldoorn, Deventer, Zutphen) gratis een week lang e-bikes, elektrische bakfietsen en speedpedelecs proberen. Onder de noemer ‘Vlot en Veilig Fietsen’ voert De Boom en het Meer deze e-bikeproef uit.

De vier e-bike probeerpools in deze regio zijn onderdeel van “Slim en Schoon Reizen“, een programma van de Cleantech Regio dat ander reisgedrag stimuleert.

Veel animo

Dat mensen graag gebruikmaken van dit aanbod, blijkt wel uit het aantal reserveringen bij de start van het project. Nog geen week na lancering zijn er al bijna 60 reserveringen binnen. Ook de elektrische bakfietsen en snelle speedpedelecs blijken populair. De fietsen zijn af te halen op vier centrale locaties in deze stedendriehoek: in Gorssel, Epe, Twello en Brummen.

Vlot en veilig fietsen

Op reisafstanden vanaf 7,5 kilometer is de elektrische fiets een goed alternatief voor de auto. Zo kan de auto wat vaker blijven staan en krijgt duurzaam en gezond vervoer een kans.  Dat is precies waarom de Cleantech Regio het gebruik van de e-bike wil stimuleren.

De Cleantech Regio werkt intensief samen met bedrijven en instellingen aan een duurzame, vitale regio. Belangrijke thema’s zijn onder meer het terugbrengen van CO2-uitstoot, gezondheid van werknemers bevorderen, parkeerproblemen oplossen en het aantal auto’s in de spits verminderen. Slim werken en bewust en anders reizen maakt organisaties niet alleen beter bereikbaar, maar ook aantrekkelijker als werkgever.

Samenwerken aan schoon vervoer

In de Cleantech Regio werken de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen samen. Doel is ondernemers, onderwijs en onderzoekinstituten samen te laten werken aan een schone toekomst. Daarmee koerst de regio op een duurzame economie en samenleving.

Klik hier voor meer informatie over onze e-bike proeven.

Meer informatie over het programma Vlot en Veilig Fietsen vind je hier