Bel me terug! Bel me terug!

Nieuws

Terug

High speed e-bike vaker gekozen in e-bike proef

Stromer ST2 high speed e-bike

Stromer ST2 high speed e-bike

Sinds vorig jaar biedt De Boom en het Meer naast normale e-bikes ook high speed e-bikes (speed-pedelecs) aan in programma’s voor fietsstimulering. Steeds meer deelnemers kiezen voor deze snelle e-bikes.

De speed-pedelec biedt ook boven de 25 km/h trapondersteuning, waardoor snelheden van 35 km/h binnen bereik van veel fietsers komen te liggen. Langere afstanden fietsen wordt zo een stuk comfortabeler en aantrekkelijker.

Wij merken dat veel deelnemers – opvallend veel mannen – zo’n speed-pedelec willen proberen, vaak om te zien wat het verschil is met een normale e-bike. Meestal fietsen mensen iets langere afstanden met de speed-pedelec dan normaal. Deelnemers aan “Ons Brabant Fietst” in Breda en Den Bosch kunnen een Dutch-ID HS speed-pedelec proberen. Voor de rij2op5 deelnemers in Groningen staat onder andere een Zwitserse Stromer speed-pedelec klaar voor een test.

De regels voor het berijden van een speed-pedelec zijn dit jaar veranderd. Lees dit artikel¬†voor meer informatie. Onze programma’s voor e-bike stimulering zijn volledig aangepast aan deze veranderde regelgeving.